Poletje 2022

SESTAVI SVOJO POLETNO PRAVLJICO...

Izkusi vodna doživetja za vso družino in nato razišči pestrost destinacije Laško! Tukaj najdeš široko paleto možnosti, kako Laško raziskovati več dni.  Dodajamo nekaj predlogov, da sestaviš svojo poletno pravljico Laško!

PREŽIVITE DRUŽINSKE POČITNICE

V THERMANI

Zabavne in brezskrbne poletne počitnice v srcu Laškega! Vodna doživetja pod čarobno stekleno kupolo, na zunanjih vodnih površinah s tobogani, vodno drčo igrali, plavalnim bazenom; okusna lokalna hrana, VR (Virtual Reality) doživetje, medene in pivovske zgodbe Laškega ...  

PAKET

POLETJE V THERMANI 2022


Paket Poletne počitnice vključuje:

 • namestitev v dvoposteljni sobi standard,
 • polpenzion,
 • vstop na bazene,
 • vožnja z bobkartom na Celjski koči,
 • dnevno vstop v fitnes center,
 • brezžični internet v sobi,
 • pitje termalne vode,
 • hotelsko knjižico ugodnosti,
 • program animacije, sprostitve in rekreacije.

   O NAS

   MNENJA HOTELSKIH GOSTOV


   SESTAVI SVOJO POLETNO PRAVLJICO

   V HOTELIH THERMANE IN NA DESTINACIJI LAŠKO

   ČEBELARJEVA MEDENA PRAVLJICA

   Dobrodošli v Medeno pravljico Šolar, kjer si boste ob vodenem ogledu našega čebelarstva, nadeli čisto pravi čebelarski klobuk, se podali v čebelnjak, pobližje spoznali skrivnostno življenje čebel, ogledali točilnico medu, obenem pa okušali slastne medenjake in različne vrste medu. Medeno doživetje vam bo zagotovo ostalo v spominu, hkrati pa boste izvedeli marsikaj zanimivega.

   Cena: 6 eur/osebo, otroci od 3. do 15. leta 4 eur/otroka (cena vključuje voden ogled z vso degustacijo). Program traja eno uro, voden ogled z degustacijo je možen katerikoli dan v tednu po predhodni najavi. Nakup izdelkov je možen brez predhodne najave. Gostje Thermane Laško so ob nakupu medenih izdelkov nad 30 evrov deležni posebnega 10% popusta.

   SKRIVNOSTNA POLHOVA JAMA

   Vstopite v Polhovo jamo, nekdanji rudnik svinca in srebra, s posebnim virom vode, s kapniki in jamskimi kobilicami. V družbi Jerneja Slapšaka, ustvarjalca unikatnih lesenih izdelkov, si v jami privoščite odlično malico. 

   Po predhodni najavi (031 336 431 - Jernej) možen ogled katerikoli dan. Brez predhodne najave so mogoči ogledi ob četrtkih, ob 15. uri. 

   Doživetje traja od 1,5 do 2 uri. Cena: do 5 oseb 10,00 €/osebo, 5–15 oseb 8,00 €/osebo, nad 15 oseb 7,00 €/osebo.

   PIKNIK Z OKUSI LAŠKE KOŠARICE DOBROT
   (HIŠNI PRODUKT THERMANE)

   Popestrite si dan in se s kolesom zapeljite na piknik izlet v mirnih kotičkih Laškega. Pripravili smo 3 variacije tematskih piknik košaric (Laško gourmet, Vegi je chic in Zagreti romantik) s prigrizki, narejenimi iz sestavin, ki nosijo znak kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško. 

   Cena doživetja je 20 oz. 25 evrov, v ceno sta vključena tudi najem 2 koles do 5 ur in piknik pregrinjalo. Rezervacije na oddelku rezervacij ali hotelski recepciji Thermane.

   SPREMENI TOK ZGODOVINE 
   (HIŠNI PRODUKT THERMANE)

   Nadenite si posebna očala in virtualno vstopite v čas slovitih Celjskih grofov. Če boste dovolj vešči, lahko s svojo iznajdljivostjo spremenite tragično ljubezensko zgodbo o Frideriku in Veroniki tako, da se bosta znova srečala. 

   Na voljo od ponedeljka do nedelje v hotelu Thermana Park****superior, potrebne so predhodne rezervacije termina. Cena: 9 €/osebo, otroci in mladina 6 €/osebo

   PUSTOLOVŠČINA PO ULICAH LAŠKEGA
   (UNLOCK LAŠKO)

   Preizkusite se v napeti zunanji pustolovski igri po starem mestnem jedru in odkrijte davno izgubljeni srednjeveški zaklad.

   Doživetje je na voljo od ponedeljka do nedelje, med 9. in 21. uro, cena 60 evrov (od 2 do 4 osebe), za min. 2 osebi. Potrebne predhodne rezervacije na TIC-u Laško.

   PIVOCVETNI POTEP
   (HONEYBREW TURA)

   Postanite medeni pivovarji in pripravite svoje grenko-sladke napoje! Dežurna čebelica vas vodi od izvirske termalne vode do legendarnega piva, od vrhunske restavracije na Gradu Tabor do medenega piknika pri čebelarjih.

   Na voljo vsak petek, ob 14.30, v primeru lepega vremena. Doživetje traja 4,5 ur, cena: 2 osebi 79,00 €/osebo, 3–7 oseb 69,00 €/osebo. Potrebne predhodne rezervacije doživetja na TIC-u Laško.


   LOKALNA, SEZONSKA, DIVJA KULINARIKA
   (PAVUS S CHEFOM PAVČNIKOM, GRED TABOR LAŠKO)

   Povzpnite se nad Laško in na tamkajšnjem gradu obiščite eno najboljših restavraciji v Sloveniji – Restavracijo Pavus. Njen prepoznavni chef Marko Pavčnik je znan po svojih avtorskih jedeh, prisega na lokalno in sezonsko obarvane sestavine ter divjo hrano. Vinska karta se bohoti z več kot sto vini iz Slovenije in tudi iz tujine.
   Doživite grajsko arhitekturo, lep razgled in izjemno kulinariko, ki je navdušila številne gastronomske vodiče, kot so Michelin, Gault Millau, Falstaff ... Restavracija Pavus je tudi prejemnica certifikata Hiša gastronomije Okusiti Laško, kar pomeni, da v svoje jedi vključuje lokalne surovine vrhunske kvalitete.

   Hotelski gostje Thermane ob bivanju prejmete poseben 10% kupon ugodnosti za Pavus kulinarično razvajanje.

   ROMANTIKA POD SLAPOM LAHOMNIŠKI SOPOT

   Lahomniški sopot je naravna danost, vredna vašega ogleda. Romantična kulisa slapa v vročih poletnih dneh predstavlja prijetno hladno zatočišče. Tam najdete tudi tunel, zgrajen za potrebe rudarstva in prevažanja rude po ozkotirni železnici, ki je bila speljana od Laškega do Trobnega Dola. Zanimivo je tudi obračališče za vagone ozkotirne železnice, ki je na ogled postavljeno malo nad slapom.


   IZLETNIŠKA KMETIJA ŠLINC
   (KOSILA, MUZEJ IN PRIKAZI OBIČAJEV, OTROŠKA IGRALA)

   Kmetija blizu slikovite Svetine, od pomladi do jeseni diši po sadju redkih sadnih sort, pozimi pa je odeta v praznično vzdušje, ki ga že stoletja poudarja bodika. Kmetija, ki jo radi obiskujejo otroci iz vrtcev in šol, preseneča tudi z unikatnimi lesenimi izdelki in z Muzejem stare kmečke opreme. Na voljo je tudi prostor za skupine do 50 oseb.

   VINTAGE TRGOVINICA KATKA

   Trgovina Katka vam ponuja domače izdelke laških ustvarjalcev in proizvajalcev, unikatna darila, izdelke za okrasitev vašega doma, spominke, starine in starinske okrasne predmete.


   ZEMLJEVID PRIVLAČNIH LOKACIJ ZA

   NEPOZABNE POSNETKE Z DOPUSTA

   Kliknite na zemljevid in si oglejte lokacije še podrobneje.


   .